You are not connected. Please login or register

sistem preve

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 sistem preve on Thu Dec 27, 2012 8:45 pm


kepada semua rakan-2 preve, saya merupakan ahli baru dalam club nie, nak minta pandangan daripada rakan-2 ...
saya nak minta pandangan daripada rakan dalam club ini kerana kurang faham dengan sistem keta preve..

masalah yang timbul

View user profile

2 :> on Fri Feb 01, 2013 9:02 am

salam ..bang apa masalh yg timbul tu ?..dh brp lama beli preve ni .. model apa ...
saya preve cvt wxf3201 sept 2012 ..pernah first service ..icu system ada problom .. bila start saja rpm enjin minyak tggi bila masuk D , enjin slow dan lajakkan kereta cepat..dan bila masuk gear R,lajakkan pun sama cepat ...selepas je pergi proton sevice ..diorg reset dan tukar bari ICU system ..sehingga skarang kereta ok ..tq

View user profile

3 Re: sistem preve on Fri Feb 22, 2013 10:50 am

Salam wxf3201,

Saya nak tnya, setiap pagi ble nk start enjin, mase tkn button start ada bunyi kasar mcm bende bergesel...enjin jdi kasar dah mcm semput...ape ye masalahnye..x pernah lg hntr servis...
klu nak tukar sportrim 17, perlu ke
tukar adjuster sekali atau pun just pkai yg orinye???
maklumlah, keta masih standard lagi.ingin juga keta ni bergaya.
Mohon untuk medapatkn sedikit bantuan nasihat..
terima kasih

CFE JNY 43XX

View user profile

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum